X 
Előző
Következő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az utcán


Ha végig mész éjszaka a belvárosban, vagy a külvárosban, megdöbbentő képet fogsz látni.
Emberekkel tele az utca. Jönnek-mennek az emberek, szegények és gazdagok, jó és kevésbé jó emberek. Az utca képe színes: sokszor jó az utcán járni, sokszor nem jó. Itt mindenki megfordul, ha akar, ha nem.
Körülnéztél már alaposan, és ha igen, mit vettél észre?

Az utcán

Emberek tömege a kirakatok, üzletek bejáratában, telefonfülkékben, padokon. Télen-nyáron ott alszanak ruhában, vastag papírdobozokon.
Valamikor ők is boldog, reményteli élet elé néztek, gondolom tele voltak jó tervekkel az életükkel kapcsolatban, de valami nagyon rossz történt velük. Egy óriási csalódás vagy csalás jött az életükre, és hajótörést szenvedtek. Oda lett mindenük, legfőképp a hitük. Van, aki fel tud állni a pofonok után (mint a ringben a jobb ökölvívók), van, aki nem – ezeket kiszámolják.
Ezeknek a szegény embereknek az élete egyoldalú lesz, csalódott és keserű, egy céljuk van, a mai napot valahogy túlélni, holnap majd lesz valahogy; addig is akármivel elkábítani magam (alkohol, kábítószer, cigi, bűn), mindegy mivel, csak ne gondoljak semmire.

Akik arra járnak... (az utcán)

Azután vannak azok között, akik az utcán járnak, olyanok, akiknek még megvan mindenük, de a szellemük, lelkük már a reménytelenség, hitetlenség, kiégés útjára lépett. Rövid idő, és ki tudja, mi történik velük. Valaki azt mondta: ebben a világban (most, 2006-ban) semmit sem tudsz kiszámítani, egyik napról a másikra az utcára kerülhetsz, és senkit nem érdekel mi lesz veled.

Akik szintén arra járnak... (az utcán)

Magyarországon vannak nagyon gazdag emberek is (hála Istennek), de ha nem tudsz a gazdagsággal bánni, minden az ellenkezőjére fordulhat.
A Biblia beszél olyan időkről – úgy hiszem, ez már itt van - , hogy a világra nagy félelem jön, egy nagyon-nagyon rossz jövőkép miatt. A pénz nem minden, jó ha van, de semmilyen szellemi eredetű problémát nem tud megoldani. De van egy valódi megoldás, amit én tizenhét éve megtapasztaltam: Jézus Krisztussal való valódi, élő kapcsolat.

Tizenhét éve tértem meg, úgymond mély háttérből (hiányos szülői neveltetés, intézet, alkohol, éjszakai élet, verekedések, csajozások, öngyilkos családtagok, öngyilkos gondolatok), de tizenhét éve még más világ volt Budapesten. Azóta szerintem sokkal rosszabb lett minden. Szorgalmas gyülekezetbe járó ember lettem. Szerettem a gyülekezet hangulatát, a küzdelmet és a harcot (szellemi, lelki), a jobbért, a többért az Úrban. De valami nagyon hiányzott nekem - nekünk. Kimenni az utcára és elmondani az embereknek - szegényeknek és jómódúaknak, vagy bárkinek – a jó hírt: Jézus Krisztus nem csak meghalt, hanem fel is támadott, azért, hogy vele élhessünk. Helyreállította az Atyával való valóságos, élő kapcsolatunkat, amit a Szent Lélek segítségével közvetít nekünk. A keresztény élet lényege: Jézus megváltott téged és Ő szeret, valódi szeretettel, olyannal, amit el sem tudsz képzelni. De ehhez neked egy nagyon komoly döntést kell hoznod: teljes szívedből meg kell térned.
Ha valamit el akarok, akarunk mondani az embereknek, akkor ez az! Hogyan tudjuk elmondani? Kimegyünk az utcákra, aluljárókba és zenével, bizonyságokkal, igehirdetéssel elérjük ez emberek szívét, a világ legjobb hírével: Jézus Krisztus hatalmas szeretetével.
Sokan furcsálják, azt hiszik nem vagyunk normálisak (amikor szabad leszel, amikor szabadon beszélsz, őszintén elmondod az élő Istennel való jó, élő kapcsolatodat) – de ez nem probléma. Az előttünk élő igehirdetőkről is sokszor ezt mondták, mégis végezték a rájuk bízott munkát. Hisszük, hogy megtörik ez a kemény szellemi légkör, ami itt Budapesten van, és az emberek tömegesen fognak megtérni. Nem azért mert mi mondjuk, hanem azért, mert ezt mondja Isten igéje. Ezeken a helyeken (az utcákon, az aluljárókban) kevés szó esik az élő Jézus Krisztusról, ezért nagyon fontos, hogy az emberekhez kimenjünk és elmondjuk Isten akaratát.
Jézus mondja: „A tolvaj nem egyébért jön, mint hogy öljön, lopjon, pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen és bővölködjenek.” Jn 10:10

Hiszem és tudom, hogy Budapesten és az országban egyre többen fogják hirdetni Jézus Krisztus győzelmét és szabadítását, és ezért ez a város és ország teljesen meg fog változni. Öröm, kenet, szabadulás, erő, szeretet, bővölködés, hatalom, hűség jön az itt élő emberek életére, és ez jöjjön a te életedre is.

Az a kenet, amit Isten ad az evangélistákra, a legcsodálatosabb kenet. Meglátsz egy szegényt, árvát, beteget; vagy alkohol-, vagy drogfüggőt (vagy bárkit, aki szükségben van), és a Szent Lélek abban a pillanatban megváltoztatja a szívedet, akárhogy is érzed magad. Egy dolgot akarsz mondani nekik: Jézus él és szeret téged, és ha elfogadod, minden megváltozik, és győztes leszel az Úrban, halleluja!

Minden ember meg van váltva, mégsem tudnak róla. Hiába lehetnének örömteli, gazdag emberek, mégis sok-sok ember keserűen, fájdalmakkal teli életet él. Jézus megbízott minden keresztényt: tégy bizonyságot, hirdesd az evangéliumot!

„Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik. Mimódon hívják azért segítségül azt, a kiben nem hisznek? Mimódon hisznek pedig abban, a ki felől nem hallottak? Mimódon hallanának pedig prédikáló nélkül?”
Róma levél 10:13-14
Sz.Ferenc